2013年10月6日日曜日

秋の味覚/Autumn Food


間もなく築地を移転してしまう市場。
魚市場として有名です。
I visited Tsukiji market.
This market will be moved to Toyosu in a few years. 








今回はその隣にある、野菜の市場に行きました。
It is famous for seafood, but today, we mainly visited vegetables/fruits section.



 お目当てはキノコ。
岩手産の松茸が所狭しと並んでいました。
Matsutake mushroom. This mushroom is wild and rare, 
but the scent is distinctive and considered to be one of the representatives of autumn food. 
So they are extremely expensive.  





左の一番大きなものは、傘の開いた松茸です。
関西では香りがよいとのことで人気ですが、
関東ではやはり、傘の開いていないものがおなじみですね。

その他、天然舞茸、さくらしめじ、くりたけ、こうたけ
など、スーパーに中々並ばないものを購入しました。
キノコ鍋や、天ぷら、松茸ご飯を作りました。
We have bought varieties of mushrooms and
made soup(nabe), tempura, and mushroom rice. 





もうひとつの大好物。銀杏を塩で煎ったもの。
市場では殻が剥かれたものが箱で売っているので、
楽をして、思う存分楽しめます。
独特の臭い匂いも全くありません。

Another my biggest favorite. Roasted gingko nuts. 
They awfully smell bad when they fell from trees, 
but this one doesn't as it is sold without shell.


沢山、秋の味覚を楽しみました。
I have enjoyed much of "Autumn" cuisine. 





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