2014年1月22日水曜日

野菜たくさんディナー/Lots of Veggie dinner

引き続き、健康のために野菜中心のメニューを続けています。
Continuously cooking veggie menu for health. (even though I use meat/fish for some stuff)



使った野菜。ほとんど湘南の道の駅で買った新鮮な野菜です。
野菜をたくさん採りたい時に作る"メキシカン風スープ"を作りました。
Vegetables are from a shop in Shonan, freshly picked in the day. 
I made mexican soup today.

 もも肉のぶつ切りとセロリで出汁を取ったら、
Chicken and celery to make chicken stock.



一口大に切った、ジャガイモ、人参、キノコと
押し麦を入れて煮ます。
押し麦はスーパーで売っている乾燥のスティック状のもので、
入れるととろみが出て、本格感が増します。
これが入ると、ちょっとしたおかゆ風にもなるので、
風邪を引いたときもよいメニューです。
Put potato, carrot, enoki mushroom, and barley. 
Boil 10-15 minutes. 


火が通ったら、ざく切りのトマトと、セロリの葉と、
コーンを入れて、塩こしょう。
レモン一個分のレモン汁を入れて酸味を利かせて完成。
Put cut tomato, celery leaves, and corn.
Add some salt and pepper and lemon juice.

本当は香菜や、アボガドが入っていますが、
なくても十分美味しいです。
Add cut coriander and an avocado if you wish.




ルッコラはイチゴと和えて、塩こしょう、
オリーブオイル、白バルサミコ酢でサラダに。
Rocket is mixed with strawberry. A quick/simple salad. 

甘いものも、肉類も、極力控えています。
荒れてしまった肌が良くなりますように・・・。
I refrain from meat and sweets as much as I can these days. 
Hope my skin will be healed soon...

0 件のコメント:

コメントを投稿