2013年5月7日火曜日

ディルとフェンネルの違い/Difference btwn fennel and dill

料理のために去年買ってきたフェンネル。
でも料理の本でハーブとして使われているのはフェンネルに形がそっくりの
ディルが多いです。どちらも魚や肉料理の匂い消しとして使われているようですが、
どのような違いがあるのでしょうか?
We are growing fennel from last year. Fennel looks exactly like dill but I see
dill to be used more frequently for cooking. 
Both of them are used for seafood/meat dishes to get rid of the smell. 
What's the difference between them?


 こちらはフェンネルです。
大きくなると、茎が扇形に広がります。
多年草なので、冬も枯れません。
味は、葉の先の若い部分を食べると、ハーブの少しくせのある
香りの中に強い甘みが広がります。
This is fennel. When it grows big, stems become fan-like shape. 
It's perennial and alive survives in cold winter. 
The taste is unique and young leaves have strong sweet favor.



こちらはディルです。
フェンネルと同じセリ科のハーブですが、一年草です。
イタリアンパセリのような味がします。
This is dill and an apiaceous annual herb.
It tastes like Italian parsley. 


上記のフェンネルですが、ブルーベリーの木の下に植えていたら、
思いがけず大きくなってしまったので、植え替えをしました。
その際に太い根を切ってしまったため、元気がなくなってしまったので、
切り戻した葉を料理に使う事にしました。
The above fennel grew too big under the blueberry tree, so I replanted it. 
At that time, I have accidentally cut the stem and it got weak, 
I decided to use some of the leaves for cooking. 






色々な野菜とスパイスを使ってピクルスを作りました。
ハーブはフェンネルでも、ディルでも良いみたいです。
Using varieties of vegetables and spices, I made pickles.
Either fennel or dill can be used for them. 



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