2013年5月9日木曜日

半干し野菜で一品料理/Making a dish with half dried vegetables

暑いくらいの本日。
湿度が高くなると干し野菜はできなくなるので、
今日は半干し野菜を作る事にしました。
Hot weather today.
This kind of weather, hot but not humid, is suitable for
making half dried vegetables.


こんな風に。
Like this. 



野菜の日光浴。
Sun bathing cucumbers.



夕方にはすっかり水分が抜けています。
Half dried after four, five hours.




 これを茹でたササミに刻んだ梅干し、ミョウガ、
ごま油、煮切り酒、醤油、胡麻で和えました。
Marinated these vegetables with white chicken meat, plum pickles, 
Myoga, soy sauce, sake and sesame oil.

生の野菜でもおいしいですが、半干し野菜だと、
また違った食感と、ぎゅっと詰まった野菜の味が楽しめます。
This dish can be made with raw vegetables as well.
Half dried vegetables give different texture and concentrated taste of vegetables.



にほんブログ村 ライフスタイルブログ ナチュラルライフへ

0 件のコメント:

コメントを投稿