2013年5月23日木曜日

ベランダのハーブで海南鶏飯/Hainanese chicken rice

暑くなると、アジア料理が食べたくなります。
バルコニーで育ったハーブを使ってチキンライスを作りました。
シンガポールでは「海南鶏飯」、タイでは「カオマンガイ」です。
It was hot like summer yesterday, so I was in the mood for Asian dish.
I made Hainanese chicken rice with herb grown on our balcony. 

香菜、ナスタチウム、マイクロトマト
Coriander, nasturtium, and micro tomato.



生姜、ニンニク、ネギ、酒を入れて煮立ったらチキンを入れて
火を消し、ふたをして1時間程おいて火を通します。
こうすることで、中に火がゆっくり通り、肉が堅くなりません。
Boil water with ginger, garlic, scallion, and sake. 
Put chicken, turn the stove off, put the lid, and leave it for an hour.



チキンの煮汁で炊いたご飯とハーブ、
たれは、醤油、生姜、ニンニク、香菜の根、
オイスターソース、レモン汁、砂糖が入っています。
Cook rice with above chicken soup. 
The sauce is made with say sauce, ginger, garlic, coriander roots, 
oyster sauce, lemon juice, and sugar


チキンを煮たお湯は、そのままでとても濃いだしがでた
スープになっているので、ネギを散らしていただきます。
The boiled water with chicken will be a soup.
Put some scallion and the soup has a savory flavor. 




にほんブログ村 花ブログへ

0 件のコメント:

コメントを投稿